ADR tank

ADR tank i olika storlekar och med er design

Begär offert på ADR tank
Prisförfrågan
Säkra produkter

Godkända av NET

ISO 9001:2015

ISO 3834

EN 1090

Vad är en ADR Tank?

En ADR tank är egentligen en dieseltank men begreppet har blivit så vedertaget att det blivit ett produktnamn. Våra ADR tankar går att få i olika storlekar och material. ADR är förkortning för European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road och innebörden översätts till: transport av farligt gods på väg och i terräng. Detta innebär att en ADR tank ska vara tillverkad på ett sätt som följer europeiska säkerhetsföreskrifter och ISO krav. Dessutom ska de besiktigas av godkänt testningsorgan årligen. För att få köpa en ADR tank med syftet att använda i trafik och därmed transportera tanken på vägar och runt människor krävs en grundutbildning – om tanken är över 1000 liter. Denna utbildning kan genomföras hos olika specialiserade kursorganisationer och brukar ta 1-2 dagar beroende på exakt du behöver få godkänt för.

adr tank
adr tank

Certifierad tillverkning

Wikers har rigorösa säkerhetskontroller och all vår tillverkning är godkänd via ISO ISO 9001, 3834-2 och EN-1090.

Dessutom testas vår produktion och produkternas kvalitet årligen via det norska certifierings- och testningsföretaget NET Emballage- och Produkttestning AS som utför testning i ett av Europas modernaste laboratorium.

Vi hjälper er med löpande certifiering för ADR tank

Behöver ni hjälp med att få en ADR certifiering för att få köpa våra tankar så hjälper vi er. Vi har goda samarbeten med utbildare i nästan varje region i Sverige. Efter du köpt din tank hos oss får du goda tips kring säker användning och hur du kan montera tanken på ditt fordon på bästa sätt. Genom vår erfarenhet sitter vi på mycket kunskap som kan göra stor skillnad för säker användning av ADR tankar.

adr tank
adr tank

ADR tank i olika storlekar och med er design

Vår ADR tankar finns i flertalet standardutföranden vilket ses under vår produktflik. Storleken varierar mellan 200L till 3000L och mer. Men vi har även stor erfarenhet av att ta fram speciallösningar för våra kunder. Vi har konstruktörer som kan rita upp en specialmodell för just ert ändamål. Därefter kan du få din produkt i era färger och med olika typer av tillval. Vill ni ha er logotyp på tanken går det även att ordna. Vi tar fram en helt egen tank anpassad för er verksamhet helt enkelt.

Brett sortiment och snabba inrikes leveranser

Genom vårt strategiskt goda läge mitt i Sverige i Örebro kan vi erbjuda snabb inrikes leverans av er nya ADR tank. Kontakta oss och berätta om era behov så hjälper vi er att ta fram en lösning för er!